SAKARYA / SERDİVAN - VİLAYETLER HİZMET BİRLİĞİ ŞEFKAT ANAOKULU

Mrt

Nilüfer Sınıfı öğrencileri görsel, sanatsal ve estetik farkındalıklarını geliştirdikleri yeni bir projeye başladılar. Proje bitiminde yapılacak sergimize şimdiden herkesi bekliyoruz.

May

Şehir ortamında büyüyen çocuklar etrafa yayılan manyetik dalgaların etkisiyle stresli bir yaşam sürerler. Kornaların, trafiğin, dijital oyunların ve yoğun ışık kirliliğinin gölgesinde gelişirler. Yavaş yavaş doğadan ve doğallıktan uzaklaşıyoruz. Günümüzde çocuklar toprak, güneş ve ahşaptan ziyade beton ve plastiğe karışıyor. Nasıl olur da ağaca tırmanmayı öğrenmeden, dizine düşüp çocukluk anılarından iz bırakmadan, toz yutmadan, sokak kedisi tarafından tırmalanmadan, avucuna koyduğu solucanı incelemeden, ata binmeyi öğrenmeden büyüyen bir nesil. evin oturma odasında bir bisiklet, hayatı öğrenmek mi? Sanal ortamların cazibesi içinde koltuklarından kalkmadan hayata hazırlanıyorlar. Kök yaklaşımı onları çok boyutlu düşünmeye teşvik ederken, günlük yaşamlarında karşılaştıkları senaryolara yaratıcı çözümler bulmalarını sağlar. Doğal şeylerle uğraşmak problem çözme becerilerini geliştirir.Bu proje ile STEM egitim yaklasimindan yararlanılıp,küresel dünya sorunlarına çözüm aranacaktır.

Ara

Okulumuz Minik Mucitler sınıfı kasım ayı etkinliklerinden bazıları. Öğretmenimiz Seda PINARCI ve öğrencierini emekleri için tebrik ediyoruz.

Babalar Gününüz Kutlu Olsun...